Парламентът ще гласува оставката на Ивайло МосковскиВ първото пленарно заседание

...
Парламентът ще гласува оставката на Ивайло МосковскиВ първото пленарно заседание
Коментари Харесай

Парламентът ще гласува оставката на Ивайло Московски

Парламентът ще гласоподава оставката на Ивайло Московски
В първото пленарно съвещание за тази седмица депутатите ще стартират работа в разискването и гласуването на подадената на 30 ноември оставка на народния представител от ГЕРБ и някогашен министър на превоза Ивайло Московски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Московски се върна в Народното събрание подавайки оставка като министър на превоза в кабинета „ Борисов 3 “, откакто дружно с сътрудниците си Николай Нанков и Валентин Радев пое политическа отговорност за злополуката с рейс край Своге, която лиши живота на 20 души.

В рамките на пленарното съвещание се чака депутатите да стартират дебатите по второ четене на двата дълго чакани законопроекта – Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ. Те бяха направени в резултат на дългите митинги на майките на деца с увреждания от самодейността „ Системата ни убива “, които от няколко месеца са открили палатков лагер до Народното събрание с искане за дълбоки промени в обществената сфера.

Новата правна рамка е в сходство с Конвенцията за правата на хората с увреждания, а практическото ѝ приложение цели да обезпечи по-достъпна среда, достъп до претовареност, обучение, образования за придобиване на професионална подготовка, благоприятни условия за обществено включване и самостоятелен метод на живот на хората с увреждания. Новото законодателство съдържа новаторски решения за тяхното обществено приобщаване и за гарантиране на техните права. Прилагането му би трябвало да подсигурява, че хората с увреждания ще получат доста по-висока финансова поддръжка и висококачествени обществени услуги, персонална помощ, медицински произведения и помощни средства, съобразени с самостоятелните им потребности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР