Парламентът ще гласува на първо четене днес удължаването до 31

...
Парламентът ще гласува на първо четене днес удължаването до 31
Коментари Харесай

Депутатите гласуват бюджет 2021 да действа до края на март |

Парламентът ще гласоподава на първо четене през днешния ден удължаването до 31 март на действието на Закона за държавния бюджет. Така всички обществени помощи и заплащания към жители и компании по разнообразни закони ще бъдат непокътнати в размерите от предходната година.

Ако пленарната зала гласоподава предлагането на бюджетната комисия до края на март, минималната работна заплата ще остане непроменена - 650 лв. месечно. Тя може да бъде увеличена на 710, само че най евентуално от 1 април тази година.

Ще се запазят и размерите на минималните осигурителни приходи на оптималния застрахователен приход, както и на другите осигурителни вноски, прецизира БНР. През първите три месеца на тази година министерства и организации ще могат да поемат задължения за заплащания и отговорности, само че не повече от 25 % от избрания през 2021 година годишен размер.

Допълнителните хонорари за хората на първа линия в битката с пандемията за първите три месеца също се резервират на миналогодишните равнища, както и бюджетните прехвърляния, а разноските на страната през всеки един от първите три месеца на годината не може да надвишават една дванайсета част от разноските през предходната година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР