Парламентът се събира извънредно и тази седмица. Поводът е разглеждането

...
Парламентът се събира извънредно и тази седмица. Поводът е разглеждането
Коментари Харесай

Извънредно заседание на парламента

Парламентът се събира изключително и тази седмица. Поводът е разглеждането на второ четене на законопроекта за Българската национална банка, който бързо бе импортиран и признат предишния петък.

Законопроектът бе импортиран през днешния ден от Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Анна Александрова и Хамид Хамид. 

Припомняме, че новите законодателни текстове касаят списъка с лицата, които могат да станат служебни министър-председатели. Според новите конституционни промени длъжностен министър председател може да стане ръководителят на Народното събрание, шефът и подуправителите на Българска народна банка, ръководителят на Сметната палата и неговите заместници, омбудсманът и неговите заместници. 

Новите текстове предвиждат управителят и подуправителите на Българска народна банка, ръководителят на Сметната палата и неговите заместници, омбудсманът и неговите заместници да могат да станат служебни министър председатели без това да опонира на законите в страната.

В преходни и заключителни разпореждания на закона се вършат промени в  Закона за Сметната палата  и  Закона за омбудсмана .

Важно е да се посочи, че в първичния си тип измененията плануват, че след интервала, в който някое от тези лица, което е приело да заеме министърпредседателския пост, завърши със отговорностите си към изпълнителната власт, той или тя се завръща да довърши мандата си в Българска народна банка, Сметната палата или като омбудсман или зам.-омбудсман.

Преди началото на изключителното съвещание на Народното събрание обаче ще има съвещание на Правната комисия, което е начален час 9:00 и където ще бъде прегледан законопроектът на второ четене. 

Депутатите ще стартират работа тъкмо в 10:00 часа. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР