Парламентът реши окончателно, че адвокатите няма да са задължени да

...
Парламентът реши окончателно, че адвокатите няма да са задължени да
Коментари Харесай

Адвокатите няма да докладват на ДАНС за свои клиенти

Парламентът реши дефинитивно, че юристите няма да са задължени да рапортуват на ДАНС за свои клиенти. Текстът бе включен в измененията в Закона против изпирането на пари, само че против него скочиха юристите и даже излязоха на митинги. На второ четене през днешния ден депутатите отхвърлиха въпросните текстове.
Правните бранители обаче ще би трябвало да оповестяват за нередности, когато става въпрос за присъединяване в действия по изпиране на пари или финансиране на тероризма, или даване на правна консултация по искане за такива действия.
Съгласно други от дефинитивно признатите текстове, данните за действителните притежатели на фондации и сдружения, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, се декларират за регистриране, в случай че не са вписани на друго съображение в съответния указател като физически лица. Когато лицата действителни притежатели на фондации и сдружения, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, са физически лица, които са разнообразни от вписаните - данните за тях се декларират за регистриране.
С измененията ще отпадне режимът за одобряване на вътрешните правила за надзор и попречване на изпирането на пари и финансирането на тероризма от дирекция " Финансово разузнаване " на ДАНС. То се заменя с опцията обособените органи на организацията да правят инспекции по документи за опазване на условията.
В края на април Народното събрание анулира дефинитивно подаването на декларация пред ДАНС за автентичен притежател от компаниите и на проектите за образование на чиновници на всички компании за пране на пари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР