Парламентът реши на днешното си редовно заседание да отмени старата

...
Парламентът реши на днешното си редовно заседание да отмени старата
Коментари Харесай

Кабинетът регламентира дейността на работещите с оборудване, съдържащо парникови газове

Парламентът реши на днешното си постоянно съвещание да анулира остарялата разпоредба за реда и метода за образование и издаване на документи за хора, които правят действия с съоръжение, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове. Отмененият нормативен документ е сменен от настояща разпоредба, която регламентира дейностите.

С решението на кабинета се актуализира и образецът на заявление за лица, които ще използват бои, лакове и авторепаратурни артикули за възобновяване и поддръжка на обекти (сгради или остарели транспортни средства) със статут на културни полезности.

От държавното управление акцентират, че по този метод се покриват част от условията на инструкция на Европейския парламент за понижаване на националните излъчвания на някои атмосферни замърсители.

С измененията в нормативната уредба се основават и предпоставки за по-голяма бистрота, координация, сравнимост, цялост и акуратност на националните инвентаризации и прогнози на излъчванията на нездравословни субстанции в атмосферата, сред които са серен диоксид, азотни оксиди, неметанови летливи органични съединения, амоняк и фини прахови частици. Тези инвентаризации са един от инструментите, които се употребяват за оценка и ръководство на замърсяването на въздуха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР