Парламентът пусна търговското споразумение между ЕС и Канада.Ратификацията мина без

...
Парламентът пусна търговското споразумение между ЕС и Канада.Ратификацията мина без
Коментари Харесай

Без дебати: Парламентът пусна споразумението с Канада

Парламентът пусна комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Канада.

Ратификацията мина без диспути, макар че още през предходната година алената шефка Корнелия Нинова разгласи съглашението за нездравословно за стопанската система и суверенитета на България.

А в действителност от 21 септември 2017 г, влезе в действие краткотрайното използване на комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Канада. Документът беше утвърден от държавите-членки на Европейски Съюз и от Европейския парламент.

Той ще влезе в действие напълно и дефинитивно едвам когато завърши утвърждението му от всички страни в общността.

По силата на съглашението се отстраняват е (тарифните линии), с които Европейски Съюз търгува с Канада. Създадени са и нови благоприятни условия за европейските аграрни стопани и производители на храни, като в това време напълно ще бъдат предпазени сензитивните за Европейски Съюз браншове.

Европейски Съюз в допълнение отвори пазара си за някои конкурентни канадски артикули по един стеснен и уравновесен метод, като паралелно с това е усъвършенстван достъпът до канадския пазар за значими европейски експортни артикули, показват от Европейска комисия. Става дума за сирене, вино и спиртни питиета, плодове и зеленчуци, както и модифицирани артикули. ВИТС също по този начин ще отбрани 143 географски означения на Европейски Съюз в Канада, отнасящи се до висококачествени районни хранителни артикули и питиета.

Споразумението укрепва всеобхватния, дълготраен и стратегически темперамент на партньорството сред Европейски Съюз и Канада, изясняват и от държавното управление, което е вносител на ратификацията.

Целта на съглашението от една страна е да разшири политическите връзки сред Европейски Съюз и Канада, изключително в региона на външната политика и сигурността, а от друга - да спомага за развиване на съдействието в области отвън комерсиалните и стопански връзки. Споразумението за стратегическо партньорство е подписано на 30 октомври 2016 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР