Парламентът продължава с разглеждането на Бюджет 2023 на първо четене.

...
Парламентът продължава с разглеждането на Бюджет 2023 на първо четене.
Коментари Харесай

Депутатите гледат на първо четене Бюджет 2023

Парламентът продължава с разглеждането на Бюджет 2023 на първо четене. Заложената цел в план-сметката е дефицитът да бъде не повече от 3%, а инфлацията да падне до 8,7% . До края на годината минималната работна заплата се резервира 780 лв. . Повече пари се отделят за майчинството през втората година.

По-високи заплати са планувани за лекари и учители , само че в доста от останалите браншове нарастване няма. Депутатите бяха посрещнати от протестиращи чиновници от публичния бранш, измежду тях Министерство на вътрешните работи, Национален осигурителен институт, обществени служащи и други.

Лидерите на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и ГЕРБ-СДС се срещнаха преди започване на диалозите за бюджета в зала.

„ Структурите, които са получили нарастване предходната година, да не получават тази. А тези, които не са получили, да вземат 10%. Между първо и второ четене има най-разнообразни претенции. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Тоест, в случай че някой желае да направи спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо ”, съобщи финансовият министър Асен Василев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР