Парламентът прие санкции за неспазване на постановлението на Министерския съвет,

...
Парламентът прие санкции за неспазване на постановлението на Министерския съвет,
Коментари Харесай

От 30 000 до 50 000 лева глоба за търговски вериги, които не предлагат българска продукция

Парламентът одобри наказания за неспазване на постановлението на Министерския съвет, с което комерсиалните вериги се задължават да оферират българска продукция на локални (регионални) производители в обектите си.
С преходните и заключителни разпореждания на Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на второ четене бяха направени промени и в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, с които се вкарват нови наказания за комерсиалните вериги, в случай че не съблюдават условията на постановлението на Министерски съвет, добавя Новини. бг.

Предвижда се на нарушителите да се постанова имуществена глоба в размер от 15 000 лева до 25 000 лева, а при наново нарушаване в тримесечен период в същия обект - имуществена глоба в размер от 30 000 лева до 50 000 лева

По предложение на ГЕРБ беше записано, че верига от магазини е верига, която разполага с 10 и повече търговски обекти на територията на страната.

Отхвърлени бяха предложенията на Вътрешна македонска революционна организация и на Българска социалистическа партия. Патриотите желаеха таван от 25 % на надценките на български храни в комерсиалните вериги и двойно по-високи наказания за нарушителите. От левицата настояха да има квота за български артикули, а не просто " в ъгъла да е щандът на локалните производители ".

Не получи поддръжка и предлагането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Народното събрание да разпореди на Министерския съвет да обезпечи изкупуване на неосъществената земеделска продукция на български производители, вследствие на рецесията с ковид, и да я даде безплатно на социалнослаби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР