Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за предлагането

...
Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за предлагането
Коментари Харесай

Парламентът прие процедурни правила за избор на заместник-председатели на КФН

Парламентът одобри процедурни правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за заместник-председател, управляващ ръководство "Надзор на капиталовата активност ", и на претендент за заместник-председател, управляващ ръководство "Осигурителен контрол ", на Комисията за финансов контрол.

Според тях номинациите се внасят в Народното събрание в 14-дневен период от гласуването на разпоредбите, съпроводени с писмени претекстове, които аргументират положителната професионална подготовка на кандидатите.

Имената се разгласяват на интернет страницата на Народното събрание 12 дни преди чуването им в комисията по бюджет и след предварителна инспекция за принадлежност към някогашните Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

Гласуването в Народно събрание е очевидно посредством компютъризирана система. За определен се счита претендентът, получил повече от половината гласове на присъстващите депутати. Ако предлагането не събере нужните гласове, се открива нова процедура за избор с решение на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР