Парламентът прие окончателни промени в Закона за собствеността и ползването

...
Парламентът прие окончателни промени в Закона за собствеността и ползването
Коментари Харесай

Парламентът прие окончателни промени в Закона за земеделските земи

Парламентът одобри дефинитивни промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Съгласно закона земеделска земя може да се отдава чартърен от притежателя или от упълномощено от него лице, което има права върху земеделската земя, включващи в наличието си пълномощия да употребява или да ръководи земята, предоставено от притежател или упълномощено лице.
За засвидетелствуване на наличието и подписите на страните по писмени контракти за аренда и за наем на аграрни земи се събира нотариална такса, без значение от материалния интерес или изразходваното време. Депутатите одобриха в общинската работа по земеделие да се записват единствено контракти за наем на земеделска земя, както и контракти за аренда. Законът регламентира и случаите, когато един и същи парцел е показан за вписване с повече от един контракт за наем или за аренда на земеделска земя, съобщи " Фокус ".
В този случай общинската работа по земеделие ще записва договорът, вписан в службата по вписвания с най-ранна дата и вписаният контракт при показване за вписване на вписан и невписан контракт. Законът урежда и непрекъснатите пчелини с над 10 пчелни фамилии, на притежатели на пчелини. Новият закон дефинира и понятието пасищни селскостопански животни и показва, че това са едрите и дребните преживни селскостопански животни и конете с публична идентификация на БАБХ.
Освен това законът дефинира и понятието животновъден обект. Според законодателството това е боект, регистриран по реда на Закона за ветеринарномедицинската активност, в който непрекъснато се отглеждат пасищни селскоспански животни, като се изключи регистрирани обекти върху парцели с метод на трайно прилагане на пасища и мери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР