Парламентът прие на първо четене законови промени, с които регистрираните

...
Парламентът прие на първо четене законови промени, с които регистрираните
Коментари Харесай

За да има стабилност ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

Парламентът одобри на първо четене законови промени, с които записаните по закона вероизповедания се освобождават еднократно от заплащане на неплатените към 31 декември 2018 година обществени вземания с главниците, лихвите и разноските по тях.

На процедура тази смяна е в полза само на Главното мюфтийство, защото другите религии съвсем нямат данъчни отговорности.

" За " гласоподаваха депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи, " Обединени патриоти " бяха " срещу ", а множеството депутати от " Воля " се въздържаха.

Българска социалистическа партия напусна Народното събрание и не взе участие в съвещанието и през днешния ден. По-рано тази заран водачът на Столетницата Корнелия Нинова изясни, че по този начин излиза наяве, че ГЕРБ в действителност ръководи дружно с Движение за права и свободи.

" Обединените патриоти " желаеха измененията в Закона за вероизповеданията да не бъдат одобрявани, защото се основава казус.

Според водача на НФСБ Валери Симеонов въпросните 8 млн. лева задължения на мюфтийството били изцяло по опциите на Движение за права и свободи и кръговете им от компании.

Той напомни хонорара от 1,5 милиона лв. за почетния ръководител на придвижването Ахмед Доган, взет за " Цанков камък " и скорошната му инвестиция в Топлоелектрическа централа " Варна ".

" Те пари имат, само че би трябвало да бъде показано на Народното събрание и на всички, че Движение за права и свободи командва парада ", сподели Симеонов.

А зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в присъщ личен жанр прикани за... непоклатимост.

Той изясни, че е вносител и поддържа законопроекта по лична съвест, а не поради някакво изискване, наложено от Движение за права и свободи. Според него не трябвало и да се позволяват заигравки с етническия мир.

" Да дадем непоклатимост на страната и вероизповеданията. Да не влизаме в крайности ", сподели още Цветанов от парламентарната естрада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР