Парламентът прие на първо четене законопроекта за ратифициране на Споразумението

...
Парламентът прие на първо четене законопроекта за ратифициране на Споразумението
Коментари Харесай

НС прие законопроекта за ратифициране на споразумението с МБВР за консултантски услуги в подкрепа на декарбонизацията

Парламентът одобри на първо четене законопроекта за одобрение на Споразумението за даване на възмездни консултантски услуги "Подкрепа за териториалната декарбонизация " сред Министерството на енергетиката и Международната банка за възобновяване и развиване /МБВР/. Срокът за оферти сред първо и второ четене на законопроекта ще бъде три дни.

Споразумението е на стойност 2,5 млн. лв., които ще бъдат обезпечени от Оперативна стратегия "Добро ръководство " 2014-2020 година

То планува Международната банка за възобновяване и развиване да окаже поддръжка на Министерството на енергетиката за обективен преход към декарбонизация в осем района на страната по отношение на условията на Механизма за обективен преход.

При разработване на Териториалните проекти за преход, ще бъде обрисуван процесът на преход, който да подхожда на Интегрирания народен проект в региона на енергетиката и климата и ще бъдат избрани най-засегнатите територии, които се нуждаят от поддръжка.

Всеки районен проект ще показва обществените, икономическите и екологичните провокации и ще разпознава потребностите от икономическа диверсификация, преквалификация и възобновяване на околната среда. Изготвянето на такива проекти е изискване за приемане на поддръжка от Фонда за обективен преход по отношение на европейската "Зелена договорка ".

Споразумението има темперамент на интернационален контракт, предусещащ финансови отговорности за страната, а също по този начин и присъединяване на страната в арбитражното споразумяване на интернационалните разногласия според клаузите на анекса към Споразумението. Затова и предстои на ратификация от Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР