Парламентът прие на извънредно заседание ветото, които президентът Румен Радев

...
Парламентът прие на извънредно заседание ветото, които президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Приеха ветото на президента

Парламентът одобри на изключително съвещание ветото, които президентът Румен Радев наложи на проби от Закона за дейностите по време на изключителното състояние. Документът беше гласуван на 20 март и върнат за ново разискване от президента два дни по-късно. Радев разкритикува глобите при разпространение на подправени вести и пределните цени на всички артикули, които дефинира като извънредно рестриктивни. По-рано през вчерашния ден правната комисия единомислещо одобри ветото. За повторното приемане на наредбите гласоподаваха 14 депутати, срещу бяха 118, а 56 се въздържаха, с което те бяха отхвърлени. " Воля " отсъстваха от съвещанието.

Дебатите в пленарната зала първоначално бяха спокойни, само че по-късно пристрастеностите се нажежиха и ръководещи и съпротива си размениха дежурните обиди и обвинявания.

" Дори и в изключително състояние ГЕРБ ръководи страната и носи отговорност. Предложението ни за спекулата не е напълно, само че няма да позволим някой да натрупа пари на гърба на заболяването ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия е подкрепила изключителното състояние, само че заемът към държавното управление не бил оневинен. " Наложихте най-рестриктивните ограничения. Трябваше да се намерения по какъв начин да се достави популацията и медицинския личен състав с защитни средства. Не го направихте с този закон. Отхвърлихте предлагането на левицата да се размрази държавният запас и да се обезпечи незабавна помощ от страната освен към лекарите, само че и към всички хора ", обърна се Нинова към болшинството. Според нея законът е ограничавания, рестрикции и стягане на права.

Александър Симов уточни, че ограничението на свободата на словото провокира доста повече суматоха и публично напрежение, в сравнение с подправената вест. " Заявлението ви, че в този момент не е времето да приказваме за народна власт, доста повече ужаси хората, в сравнение с която и да е подправена вест ", разяснява Симов. Той беше безапелационен, че свободата на словото е полезност на полезностите и не е възможно тя да бъде поставяна в риск.

Кризата осветява като с прожектор недъзите на доста от нереформираните ни системи, както и на ръководството като цяло, акцентира Крум Зарков. Той напомни хаоса, демонстриран в правната комисия предходната седмица, и експресните периоди, които са били наложени за доста значими решения, както и безусловно недъгавия на първо четене закон. Всичко това е довело до президентското несъгласие. " Виновни постоянно са другите. Вие в никакъв случай не сте поели отговорността за една неточност. А се случва да се бърка и няма потребност да продължавате да заравяте главата си в пясъка ", прикани болшинството Зарков. Той заяви, че Българска социалистическа партия ще продължи да работи по тематиката за спекулата и че държавното управление също носи отговорност.

Скандал провокира изявлението на гарбаджията Спас Гърневски, който още веднъж се нахвърли на Българска социалистическа партия и упрекна партията във всички грехове. Това провокира недоволството на социалистите, които обкръжиха трибуната и настояха парламентарният началник Цвета Краянчева да му отнеме думата. Алекнадър Симов предложи след изявлението на Гърневски трибуната да бъде дезинфекцирана.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР