Парламентът прекрати правомощията на Илко Желязков като член и заместник-председател

...
Парламентът прекрати правомощията на Илко Желязков като член и заместник-председател
Коментари Харесай

НС прекрати правомощията на Илко Желязков, санкциониран по закона Магнитски

Парламентът приключи пълномощията на Илко Желязков като член и заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. Искането за това е импортирано от самия Желязков на 23 юли в Народно събрание .

Илко Желязков е един от тримата глобени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ". На 2 юни Съединени американски щати оповестиха, че Желязков, Делян Пеевски и Васил Божков влизат в черния лист на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към министерството на финансите на Съединени американски щати. Молбата за овакантяване на Илко Желязков е подадена на 14 юни .

Желязков е глобен от Съединени американски щати като доближен на някогашния народен представител от Движение за права и свободи и медиен предприемач Делян Пеевски .

Желязков беше излъчен от Движение за права и свободи и определен от Народното събрание с гласовете на ГЕРБ за поста на заместник-председател на Бюрото за надзор на СРС.

Депутатите гласоподаваха единомислещо със 170 гласа " за ".
 Демократична България чакат оставката на
Демократична България чакат оставката на " корупционния офицер " Илко Желязков

Да отвоюваме институциите от лейтенантите на Сарая и Доган, зове Христо Иванов

Пак единомислещо - със 173 гласа " за ", депутатите прекратиха и пълномощията на Стефан Белчев, член на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори . Искането е импортирано писмо от ръководителя на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори с приложено заявление от Стефан Белчев с искане за предварително преустановяване на пълномощията му като член на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори на 26.7.2021 година
 Сериозни нарушавания е разкрил Асен Василев в образователната база в
Сериозни нарушавания е разкрил Асен Василев в образователната база в " Албена " на АДФИ

Ще бъдат взети решения

на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), той бе назначен от министъра на финансите Асен Василев на мястото на Георги Начев .

Мотивите за смяната в управлението са основани на осъществени инспекции на успеваемостта на работата на АДФИ, при които е открито редовно несъблюдение на отговорностите по управление и надзор на активността на Агенцията , пропуски в работните процеси в организацията, неизвършени инспекции и финансови инспекции по получените сигнали от жители и юридически лица.
 Санкционираният по
Санкционираният по " Магнитски " Илко Желязков напуща поста си?

Това оповестява bTV, като цитира свои източници

Припомняме, на (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати поради тяхната забележителна роля в корупцията в България, както и за техните мрежи, обхващащи 64 организации.

Малко по-късно от Държавния департамент на Съединени американски щати като лица с наложени наказания по отношение на присъединяване им в сериозна корупция. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, както и Илко Желязков.

Първият българин със наказания от Съединени американски щати бе арбитър от профилирания съд. На 5 февруари 2020 година държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео като първия българин със възбрана да пътува за Съединени американски щати поради данни за корупция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР