Парламентът предлага на Министерството на отбраната да върне на по-ранен

...
Парламентът предлага на Министерството на отбраната да върне на по-ранен
Коментари Харесай

Парламентът предлага на МО да актуализира офертите за нов боен самолет

Парламентът предлага на Министерството на защитата да върне на по-ранен стадий процедурата за избор на нов военен аероплан и да ревизира позволените пропуски. Това планува Докладът на краткотрайната комисия за целевите бойни изтребители, който депутатите одобриха в пленарна зала със 126 гласа " за " , 59 " срещу " и 4 " въздържал се ".

В отчета се планува МО да изготви и след координиране с Министерството на финансите да внесе в Министерския съвет и в Народното събрание смяна на признатия от Народното събрание Проект за капиталов разход по план за придобиване на нов вид военен аероплан. Промяната следва да включва само че ва финансова рамка на заплащането , която да обезпечава реализацията на трите предпочитани плана за превъоръжаване на въоръжените ни сили.

Временната комисия предлага да се актуализират главните разновидности за реализация на плана въз основата на офертите , постъпили след изпращането през декември 2016 година на искане за предложение , в това число и за новопроизведени самолети, и разновидности да бъдат импортирани за приемане в Народно събрание дружно с новата финансова рамка . В отчета се показва, че в края на февруари на България е направена оферта за нов аероплан, която се е включвала в одобрената финансова рамка за плана, само че не е обсъждана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР