Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата Стоянка Мутафова.

...
Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата Стоянка Мутафова.
Коментари Харесай

Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на Стоянка Мутафова

Парламентът уважи с едноминутно безмълвие паметта на актрисата Стоянка Мутафова. За това прикани ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Напусна ни огромната българска актриса Стоянка Мутафова. Ще я запомним с нейното завладяващо и очарователно наличие, с нейното омагьосване, несравним и неповторим гений и артистичност. Многобройните й превъплъщения я трансфораха в икона на българската сцена и обичана актриса на генерации българи. Поклон пред паметта й ", сподели Караянчева.

"Със загубата на Стоянка Мутафова въздухът обеднява от ден на ден. " Това сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Комисията по културата и медиите и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов. По думите му е тъжно, че един след различен са си отишли две имена, знакови за нацията.

"Отива си идентичността на българската нация, самочувствието й. Затова постоянно споделям, че изкуството е постоянно. Това са хората, които основават морала, хората, които проповядват морала “, сподели Вежди Рашидов. "Аз съм пораснал с достолепието на тези надарени хора “, добави още той.

"Просто една ера си отиде. Жалко. Въздухът обеднява от ден на ден и все по-малко озон остава в него. Съжалявам за това, което всеки ден се случва. Явно това е животът. За страдание отиват си телата, само че доста съм благополучен, в случай че младото потомство резервира самочувствието си, пазейки тези свети имена във времето, тъй като по този начин се прави страна ", съобщи депутатът от ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР