Парламентът отпусна държавна парична награда от 700 лева месечно, пожизнено,

...
Парламентът отпусна държавна парична награда от 700 лева месечно, пожизнено,
Коментари Харесай

Депутатите приеха да отпуснат пожизнено парична награда на Иво Папазов – Ибряма

Парламентът отпусна държавна парична премия от 700 лв. месечно, пожизнено , за особени заслуги към българската страна и нация на виртуозния кларинетист Иво Папазов – Ибряма.

Проектът е импортиран от Министерския съвет, включването на точката като първа беше по предложение на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов. Иво Папазов – Ибряма е извънредно огромен български музикант, стимулира се той. 

Изпълнението на решението се разпорежда на министъра на културата. 

Световноизвестният български музикант стартира да свири още от дете дружно с татко си , като развива личен репертоар и присъщ жанр, уточни при показване на плана ръководителят на комисията по просвета и медии Иван Ченчев. Той свири по целия свят с най-хубавите джаз реализатори, работи с музиканти като Джони Грифин, Хектор Зазу, Окай Тениз, Глен Велез, Кепа Юнкера, Арилд Андерсен, Калман Балок, Ива Битова, изреди Ченчев. Папазов е лекар хонорис идея на Университета по библиотекознание и осведомителни науки през 2005 година и е почетен със званието " почетен жител " на Ст. Загора. Носител е на голям брой български и интернационалните награди.

Радвам се, че на един извънреден български музикант ще дадем тази премия , акцентира Вежди Рашидов. С рекламата, която той е правил на България с годините, е дал доста повече, считам че и страната би трябвало да му даде, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР