Парламентът отново започна своята работа с кворум на ръба. 121

...
Парламентът отново започна своята работа с кворум на ръба. 121
Коментари Харесай

Парламентът започна с декларации за 9 май

Парламентът още веднъж стартира своята работа с кворум на ръба. 121 депутати се записаха в залата. На пленарната сесия още веднъж не участваха народните представители на Българска социалистическа партия, които организират своя парламентарен протест. Този път и сътрудниците им от Движение за права и свободи отсъстваха от залата.

В началото на  съвещанието се чуха заявления от ГЕРБ и ВОЛЯ, а ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани за предпазване на Европа, която въплъщава в себе си вяра за мир. „ Да заявим своята решителност да продължим да работим за построяването на Европа като общественост на мир и независимост, народна власт и господство на закона ”, прикани тя.

„ Ние не поддържаме налагането на ползите на огромните над дребните, на старите над новите страни – членки ”, съобщи Джема Грозданова от ГЕРБ.

„ Срам за остарелия политически хайлайф на Европа е, че се пробва да раздели европейските страни тъкмо в подобен миг. Нека в този ден, в който честваме и успеха над фашизма, и Денят на Европа, да бъдем обединени. Да бъдем единни ”, съобщи от трибуната на Народното събрание водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР