Парламентът отхвърли законопроекта на БСП за предучилищно и училищно образование,

...
Парламентът отхвърли законопроекта на БСП за предучилищно и училищно образование,
Коментари Харесай

ДЕПУТАТИТЕ РЕШИХА! Държавното финансиране за частните училища продължава

Парламентът отхвърли законопроекта на Българска социалистическа партия за предучилищно и учебно обучение, предусещащ отпадане на държавното финансиране на частните учебни заведения, съобщи „ Фокус ".

„ За " законопроекта гласоподаваха 66 народни представители, „ срещу " - 84 и „ въздържали се " - 38, с което той бе отритнат.

Предложените промени предвиждаха още главните държавни просветителни стандарти да се одобряват от Народното събрание, въвеждане на правилото един учебник по предмет за всеки клас, както и най-малък предел от 4% за финансиране на образованието.

В рамките на дебата депутатът от Българска социалистическа партия Донка Симеонова съобщи, че измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение на Българска социалистическа партия целят качествено обучение и еднакъв достъп на всички деца до него.

От своя страна зам.-министърът на образованието Таня Михайлова изясни, че препоръчаните от Българска социалистическа партия разпореждания част от държавните просветителни стандарти да се одобряват от Народното събрание слагат юридически проблеми.

Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова в зала се преглежда закон от 1911 година

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР