Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде

...
Парламентът отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов за ЧЕЗ


Парламентът отхвърли настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан по отношение на договорката за продажба на ЧЕЗ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За бяха 82 депутати, срещу бяха 98 и 10 се въздържаха.

Премиерът би трябвало да отговори кои ще гони до дупка и кой клати държавното управление, съобщи Драгомир Стойнев от левицата.

„ Считаме за най-нормално министър-председателят да пристигна в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и надлежно всяка една парламентарна група има право да задава въпроси. Ако за ръководещите абсурдът с ЧЕЗ не е проблем, за гражданите-е “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

Министър-председателят бе извънредно раздразнителен и по тази причина желаеме през днешния ден по един културен метод да отговори на въпросите, сподели Стойнев и цитира министър-председателя Бойко Борисов, който през вчерашния ден сподели: „ Ще ги пъдя до дупка “, и попита кой ще гони, кой клати държавното управление и кои са те.

По отношение на опитите за люлеене на правителството-погледнете към себе си, запитайте себе си и парламентарната си група и отговорите са налице, отговори Данаил Кирилов.

„ Вчера министър-председателят пристигна в Народното събрание и подава данните от премиера на Чешката република. Вижда се, че сътрудника Драгомир Стойнев се е срещнал с това в детайли. Утре е планувано взаимно съвещание на две способени по въпроса комисии. Утре ще имаме опция да сложим всички въпроси към органите, които ще бъдат поканени, с цел да установим това с какви данни разполагат “, съобщи Данаил Кирилов. Според него едвам по-късно би имало логичност, след определяне на обстоятелствата и събитията, да се прави един или различен коментар.

От своя страна откакто предлагането на Българска социалистическа партия за чуване бе отхвърлено Жельо Бойчев запита какво би трябвало да се случи в страната, какъв по-голям скандал би трябвало да стане, с цел да може българският парламент да се занимава с него?

Бойчев изрази отчаяние, че ръководителят на Народно събрание за следващ път се подчинил на болшинството. „ Какво би трябвало да се случи още, съгласно Вас, с цел да пристигна министър председателят в Народното събрание? Вчера сподели, че се води скрит план и прелом против държавното управление. Какво да създадем, с цел да пристигна господин Борисов тук? “, попита още Бойчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР