Парламентът очаквано преодоля ветото на президента Румен Радев върху промените

...
Парламентът очаквано преодоля ветото на президента Румен Радев върху промените
Коментари Харесай

Вече и цивилен може да е шеф на военното разузнаване

Парламентът предстоящо преодоля ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за военното разузнаване, които позволяват службата да се оглавява и от граждански. Депутатите от Българска социалистическа партия бяха единствените, които поддържаха причините на президента, само че той резервира лостовете си за въздействие в службата, защото шефът ѝ ще продължи да се назначава с президентски декрет.

" Сигурни ли сме, че това цивилно лице няма да обслужва и частни ползи, в случай че е парашутист? ", съобщи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков.

От партията считат, че смяната се прокарва за несъмнено лице, като още преди седмици оповестиха, че това евентуално е сегашният заместител началник на службата Янко Златанов, който не е боен.

Преди близо два месеца шефът на военното разузнаване Пламен Ангелов подаде доклад за освобождение от поста, откакто бе упрекнат дружно с предшественика му на поста Светослав Даскалов, че са издали над 500 достъпа до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз в нарушаване на закона.

Новият началник на службата би трябвало да бъде координиран сред държавното управление и президентът Радев, който ясно сподели, че държи той да е боен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР