Парламентът не включи в седмичната си програма предложението на Изправи

...
Парламентът не включи в седмичната си програма предложението на Изправи
Коментари Харесай

Депутатите няма да си намаляват заплатите

Парламентът не включи в седмичната си стратегия предлагането на „ Изправи се! Мутри вън! “ за точка в дневния ред, предвиждаща редуцирането на депутатските заплати.
От партията упорстваха възнагражденията на депутатите да бъдат свити до междинната заплата за страната, която по данни на Националния статистически институт (НСИ) за последното тримесечие на 2020 година е малко под 1500 лв.. След две прегласувания предлагането не събра нужните гласове и не залегна в дневния ред на законодателния орган.
 Мая Манолова предлага депутатските заплати да станат 1400 лв. Мая Манолова предлага депутатските заплати да станат 1400 лв.
Мая Манолова настоя депутатските хонорари да бъдат понижени от близо 7 000 на 1400 лв.. Това от обединението „ Изправи се! Му...
„ Едно от най-големите недоволства на хората е точно високото заплащане на българските народни представители. В дни като тези, когато бизнесът е на колене, намираме се в обществена и икономическа рецесия, всички хора в неравностойно състояние живеят на прага на бедността. Ние, като народни представители, би трябвало да дадем отзив от тази зала, че можем да бъде солидарни с българските жители “, аргументира предлагането на парламентарната група депутатът Живко Табаков.
Според ГЕРБ пък животът на този парламент ще бъде прекомерно къс, с цел да се вършат сходни и други предложение, за които няма време да бъдат подложени на гласоподаване на две четения.
„ Много е неуместно това, което се случва. Има неща, които този парламент би могъл да реши, само че то няма време. Няма да има и второ четене на тези законопроекти. Фундаментални промени се оферират, в случай, че всички знаем, ние може и да не заседаваме другата седмица. Наблъскали сме дневния ред с някакви точки. Ако госпожа Нинова беше направила държавно управление, разбирам нещо да се върти, някаква активност. Ние тук сме в предизборна акция и трансформираме Народното събрание в посмешище “, уточни Тома Биков.
В хода на дебата се стигна и до някои комични оферти.
 Равносметката за работата на депутатите - Пеевски още веднъж е първенец по отсъствия Равносметката за работата на депутатите - Пеевски още веднъж е първенец по отсъствия
На финала на 44-тото Народно заседание е време за равносметка за работата на депутатите от 2017 година до този миг. Парламентът е заседа...
„ Когато пристигна другото Народно заседание, народните представители ще гледат тази точка и ще решат да не получават заплати. Сутрин, преди влизане, по 10 тояги на голо, и по този начин “, пошегува се Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
„ Този див популизъм “, дефинира предлагането Вежди Рашидов. Той също влезе в шеговития звук и предложи: Който желае да стане народен представител, да внася по 1000 лв. и никаква заплата, ръководителят 3 000, а зам.-председателите – по 2 000 лв. “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР