Парламентът не прие предложението на "Обединени патриоти" да се върнат

...
Парламентът не прие предложението на "Обединени патриоти" да се върнат
Коментари Харесай

Остава забраната за пушене на закрити места

Парламентът не одобри предлагането на "Обединени патриоти " да се върнат пространствата за пушачи и непушачи в заведенията.

Промените в Закона за здравето бяха отхвърлени на първо четене с 25 гласа "за ", 69 "против " и 45 въздържали се.

Със законопроекта се предвиждаше възбраната за тютюнопушене на закрити публични места да отпадне за някои обекти, като се вкарат ясни правила за тези от тях, в които по изключение ще се позволява тютюнопушене в обособени независими пространства.

Досега допусканото изключение е единствено за обособени независими пространства, ситуирани в постройките на летищата. Предвиждаше се към тези обекти да се прибавят и плавателните съдове, както и не повече от 50 на 100 от комерсиалната повърхност на залите за консумация на място в избрани типове заведения за хранене и забавление (ресторанти, питейни заведения, кафенета, кафе-клубове, питейни заведения и дискотеки). С изключение на интернет кафе-клубове, кафе-клубове за игри, кафенета в спортни зали и барове-спортен център.

Предлагаше се и завишаване на санкциите и имуществените наказания при установени нарушавания.

Валентин Касабов от "Обединени патриоти " разяснява, че законът не се съблюдава и по тази причина оферират да се регламентира остарялото състояние - пушачи-непушачи.

Валентина Найденова от "БСП за България " уточни, че препоръчаният план е удар върху всичко, реализирано до тук за запазване на нацията от тютюнопушене.

С доста труд и време беше реализирана тази възбрана, означи тя.

В поддръжка на запазването на възбраната за тютюнопушене на закрито в Народното събрание са постъпили мнения от Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, Националната мрежа за децата, Коалиция за живот без тютюнев пушек, Гражданска самодейност "България без пушек " и други.

Вижте още по тематиката:

Токсични ли са домовете и колите на пушачите

Гърция желае 1500 евро санкция, в случай че пушиш в кола

6 дни спомагателен отпуск за непушачи

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР