Парламентът на Украйна подкрепи предварително законопроект, целящ призоваването на повече

...
Парламентът на Украйна подкрепи предварително законопроект, целящ призоваването на повече
Коментари Харесай

Украинските депутати подкрепиха ключов законопроект за мобилизацията

Парламентът на Украйна поддържа авансово законопроект, целящ призоваването на повече бойци в армията - предложение, което провокира надълбоко разделяне в изтощената от боеве страна, съобщи Агенция Франс Прес.

В продължение на месеци киевските военни желаеха от държавното управление да свика повече бойци, с цел да усилят намаляващите си редици и да облекчат изтощените си фронтови елементи.

След като предишния месец отхвърлиха да разискват законопроекта, на 7 февруари 243 депутати утвърдиха мярката на първо четене. Процесът по приемането му може да отнеме седмици.

" Това не е дефинитивно решение. Ще има второ четене, ще бъдат импортирани ремонти в него ", съобщи опозиционният народен представител Олексий Гончаренко в Телеграм.

Първоначалният вид на законопроекта, импортиран от държавното управление през декември, предвиждаше да се затрудни избягването на наборната работа и да се понижи възрастта за военна работа от 27 на 25 години.

Макар че той също по този начин щеше да понижи наложителната военна работа от безграничен интервал на 36 месеца, препоръчаните промени провокираха суматоха измежду тези, които към момента не са призовани.

След една година на изтощителни военни дейности, които не доведоха до огромни териториални придобивки нито за Русия, нито за Украйна, Москва хвърля повече жива мощ в спора.

През декември президентът Володимир Зеленски съобщи, че военните желаят да активизират до половин милион души за битка с към 600 000 руснаци, ситуирани в Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР