Парламентът на Китай одобри спорния закон за сигурността в Хонконг,

...
Парламентът на Китай одобри спорния закон за сигурността в Хонконг,
Коментари Харесай

Китай одобри спорния закон за сигурността в Хонконг

Парламентът на Китай утвърди противоречивия закон за сигурността в Хонконг, който криминализира подкопаването на властта на Пекин и идва като продължение на напрежението сред Съединени американски щати и Китай.
Законът съществено усилва властта на азиатската страна над полуавтономния град, оповестяват международни организации.
Новият закон уголемява пълномощията на китайските управляващи за потушаване на размириците в Хонконг. Законът се чака да влезе в действие през септември.
Националният национален конгрес на Китай утвърди решение за налагане на противоречив закон за националната сигурност в Хонконг - невиждан ход, който има за цел да сложи полуавтономната територия под още по-голям китайски надзор.
Гласуването се организира преди края на годишната сесия на конгреса, почнала предишния петък.
Конгресът прокара проекторешение, което открива пътя за приемане на закони против противодържавната активност, които непосредствено засягат Хонконг, заобикаляйки Народното събрание на полуавтономната територия. Законодателният съвет на Хонконг не съумя да прокара сходно законодателство поради необятната социална съпротива.
Според китайски медии в този момент ще бъде квалифициран обстоен закон, който може да бъде признат до седмици.
Протестите бяха проведени против законопроект за криминализиране неуважението на китайския народен химн и законите за националната сигурност.
Проектозаконът за химна планува санкция до 6449 щатски $ или три години затвор за всеки, който обиди химна " Маршът на доброволците ". Законопроектът се чака да бъде гласуван на 4 юни.
Днес дебатът за законопроекта за националния химн беше отсрочен, откакто народен представител, който е срещу проектозакона, хвърли миризливо растение в пленарна зала.
След митингите Съединени американски щати оповестиха, че държавното управление анулира специфичния търговски статут на Хонкон година
Според специалисти и правозащитници законите за националната сигурност ще заплашат свободите и правата на Хонконг, обещани съгласно правилото " Една страна, две системи ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР