Парламентът на Грузия избра кандидата на управляващата партия Грузинска мечта

...
Парламентът на Грузия избра кандидата на управляващата партия Грузинска мечта
Коментари Харесай

Парламентът на Грузия избра нов председател

Парламентът на Грузия избра претендента на ръководещата партия " Грузинска фантазия " за ръководител на законодателния орган след оставката на предшественика му вследствие на проведените митинги пред постройката на Народното събрание, осведоми " Ройтерс ".

Арчил Талаквадзе беше определен единомислещо. Опозицията бойкотира съвещанието на Народното събрание след отвод на ръководещата партия да обсъдят позицията на вътрешния министър, който е упрекван за употребяваната от полицията несъразмерна мощ против стачкуващите.

През предходната седмица бяха проведени митинги пред постройката на Народното събрание, откакто съветският народен представител Сергей Гаврилов се обърна към депутатите от мястото на ръководителя на съветски език.

Полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да попречи на протестиращите да щурмуват законодателния орган. Стотици хора са ранени, някои тежко, в това число са изгубили зрението си.

Протестите незабавно се развиха в двойна рецесия - Москва против Тбилиси и грузински жители против държавното управление им.

Русия приключи полетите до Грузия и ускори контрола над вноса на грузинско вино.

Недоволните грузинци се заканиха да продължат митингите, до момента в който вътрешният министър не подаде оставка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР