Парламентът на Грузия днес отхвърли законопроекта за чуждестранните агенти, който

...
Парламентът на Грузия днес отхвърли законопроекта за чуждестранните агенти, който
Коментари Харесай

Окончателно: Парламентът на Грузия отхвърли законопроекта за чуждестранните агенти

Парламентът на Грузия през днешния ден отхвърли законопроекта за " задграничните сътрудници ", който провокира огромна вътрешнополитическа рецесия и заплаши устрема на кавказката страна към построяването на по-тесни връзки с Европа, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Депутатите гласоподаваха срещу законодателството на второ четене, откакто ръководещата партия " Грузинска фантазия " отдръпна поддръжката си за оферти закон, излиза наяве от обява на уеб страницата на грузинския парламент, прибавя Българска телеграфна агенция.

Три следващи вечери десетки хиляди грузинци излизаха по улиците на столицата Тбилиси, с цел да стачкуват против плана, заявявайки, че държавното управление се пробва да тлане страната към засилващ се авторитаризъм.

Полицията употребява сълзотворен газ, шокови гранати и водно оръдие, с цел да разпръсне протестиращите пред Народното събрание в Тбилиси. Десетки стачкуващи бяха задържани.

Законопроектът изискваше всяка неправителствена организация, чието финансиране от чужбина възлиза на повече от 20%, да се записва в министерството на правораздаването като задграничен сътрудник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР