Парламентът на Естония гласува в сряда в подкрепа на оставането

...
Парламентът на Естония гласува в сряда в подкрепа на оставането
Коментари Харесай

Естонският парламент гласува нов премиерски мандат на Кая Калас

Парламентът на Естония гласоподава в сряда в поддръжка на оставането на министър-председателя Кая Калас на поста й, подкрепяйки нейните проекти да увеличи налозите и разноските за защита пред лицето на хипотетичните закани от прилежаща Русия, предава Ройтерс.

" Продължаващата война в Украйна и желанието на Русия да унищожи съществуващите европейски правила за сигурност ще слагат през идващите няколко години Естония в най-трудната обстановка със сигурността след Втората международна война ", се споделя в изказване на новата трипартийна коалиция на Калас.

Либералната " Партия на промените " на премиера завоюва общите избори през март и се споразумя за коалиция с друга демократична партия, " Естония 200 ", и лявоцентристката Социалдемократическа партия, като събра общо 60 от 101 гласа в Народното събрание .

Разходите за защита на Естония ще се усилят до 3% от брутния вътрешен артикул (БВП) до 2027 година от 2,85% през 2023 година, а данъкът върху добавената стойност и данъкът върху приходите ще се усилят с два процентни пункта, с цел да балансират бюджета, обявиха от обединението.
 Естонският министър председател резервира поста си
Естонският министър председател резервира поста си

Тя съумя да контракти ръководеща коалиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР