Парламентът на Армения одобри ключова стъпка към присъединяване към Международния

...
Парламентът на Армения одобри ключова стъпка към присъединяване към Международния
Коментари Харесай

Армения да се присъедини към Международния наказателен съд; „погрешно“ решение, казва Русия

Парламентът на Армения утвърди основна стъпка към присъединение към Международния углавен съд (МНС), ход, който ще ескалира напрежението с обичайния съдружник на някогашната руска страна, Русия. < /p>

Законодателите ратифицираха основополагащия Римски статут на МНС във вторник, подчинявайки се на юрисдикцията на съда в Хага и дразнейки Русия, чийто президент международният съд желае да арестува.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Всичко, което би трябвало да знаете за заповедта за арест на Путин от МНС Екипът на Организация на обединените нации в Нагорни Карабах, първи от 30 години, когато етническите арменци бягат Е ли Армения -Азербайджанската борба за Нагорни Карабах най-сетне завърши? Съединени американски щати приключват взаимни военни учения в Армения завършек на списъка

Говорителка на Народното събрание на Ереван сподели, че 60 депутати са дали своят вот за утвърждението на Римския статут на МНС, а 22 са дали своят вот срещу.

През март МНС издаде заповед за арест на президента Владимир Путин за военни закононарушения в Украйна и противозаконното депортиране на украински деца в Русия.

Очаква се членовете на ICC да извършат ареста, в случай че съветският водач стъпи на тяхна територия.

Гласуването илюстрира пропастта сред Москва и Ереван, която нараства заради нахлуването на Москва в Украйна и бездействието на Русия, когато Азербайджан си върна Нагорни Карабах, район, следен в продължение на три десетилетия от етнически арменци, множеството от които към този момент са избягали.


Кремъл сподели, че решението е „ погрешно “ и че ще има въпроси към „ актуалното управление “ на Армения, което вместо това би трябвало да се обърне към своите открити съдружници, не на последно място Москва.

„ Не бихме желали президентът да отхвърля визити в Армения по някаква причина “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник.

„ Армения е наш съдружник, другарска страна, наш сътрудник … Но в това време ще имаме спомагателни въпроси към настоящето управление на Армения … Все още имаме вяра, че това е неверно решение. “

Москва изрази възходящо отчаяние от министър-председателя Никол Пашинян, който обществено сподели, че политиката на Армения без изход на море да разчита само на Русия, с цел да подсигурява сигурността си, е неточност, и очевидно беше хазаин на взаимни маневри с американските сили.

Усещането на Армения, че Русия я е разочаровала, се изостри от завладяването на Нагорни Карабах от Азербайджан, което последва деветмесечна обсада на доставките на храна и гориво за анклава, която съветските миротворци не направиха нищо, с цел да облекчат.

Армения съобщи, че е разискала своите проекти за МНС с Русия, откакто Москва предизвести през март за „ съществени последствия “. Влизането в действие на ратификацията ще отнеме 60 дни.

Ереван съобщи, че ходът му е ориентиран към това, което съгласно него са военни закононарушения, осъществени от Азербайджан в дълготраен спор с Армения, макар че юрисдикцията на МНС няма да има назад деяние.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР