Парламентът избра Пролет Велкова и Симона Велева за членове на

...
Парламентът избра Пролет Велкова и Симона Велева за членове на
Коментари Харесай

Парламентът избра нови членове на СЕМ: Дългата ръка на ДПС погали по рамото ДБ

Парламентът избра Пролет Велкова и Симона Велева за членове на Съвета за електронни медии /СЕМ/. На 27-и април изтекоха мандатите на двама членове на Съвет за електронни медии от парламентарната квота – Розита Еленова и София Владимирова.

Пролет Велкова, която е кандидатура на Демократична България, получи 99 гласа, а Симона Велева като претендент на Политическа партия – 121 гласа. Кандидатът на „ Възраждане “ Тодор Беленски получи утвърждение единствено 19 гласа.

„ Г-жа Пролет Велкова, която преди малко избрахте, е представител на „ кенсъл “ културата – това са хора, които не разрешават това, което не разбрат. „ Дългата ръка “ на Движение за права и свободи погали по рамото Демократична България. На вашата съвест ще тежи, когато стартират да се мачкат в Съвет за електронни медии хора като Петър Волгин “, разяснява ръководителят на комисията по просвета Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

След него ръководителят на Народното събрание Никола Минчев даде думата за негативен избор на „ господин Възраждане “, с което имаше поради водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Дълбоко омерзен съм, допускам, че идващият препоръчан претендент може да е бранител на канибалите. Днес вие унищожихте престижа на Съвет за електронни медии, на Народно събрание или каквото е останало от него “, посочи Костадинов.

В отговор водачът на Демократична България Христо Иванов разгласи, че изказванията за Пролет Велкова са клюка.

„ Все отново стандарти би трябвало да има. Не си позволихме да подлагаме на критика вашия претендент за Българска народна банка. Културната война оставям на вашата съвест “, обърна се към сътрудниците си от Има Такъв Народ Иванов.

Точката на днешното съвещание бе сложена от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който благодари на залата, че е подкрепила „ претендентите на партията “ за членове на Съвет за електронни медии.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР