Парламентарните реакции по промените в Изборния кодекс и наложеното от

...
Парламентарните реакции по промените в Изборния кодекс и наложеното от
Коментари Харесай

Експерт: Обратите по изборния кодекс сочат към липса на дългосрочна визия

Парламентарните реакции по измененията в Изборния кодекс и наложеното от президента несъгласие по тях демонстрират липса на дарба за дълготрайна визия. Това сподели пред " Фокус " политологът проф. Александър Маринов.
Според него се следи сграбчване в клишета, които са втръснали и дотегнали на огромна част от българските жители, а и на твърдите последователи на партиите. По думите му ветото на президента по измененията в Изборния кодекс не е било ненадейно. „ Позицията на ГЕРБ е глупава. Те в този момент са срещу ветото на президента, а по-късно споделят, че ще вършат нов план за промени на измененията в Изборния закон, с който в действителност ще признаят правотата му. Глупава е тяхната интерпретация на неговото държание. Не става дума за оправдание за това Българска социалистическа партия да се върне изобщо в Народното събрание. И тук стигаме до самото Българска социалистическа партия. Социалистите получават опция освен това несъгласие не да се приберат тихомълком в Народно събрание, а да изявят позиция по проблем, който беше причина за тяхното овакантяване. Тяхната позиция ми е най-неразбираема, тъй като те няма какво да изгубят в такава обстановка “, изясни политологът.
Проф. Маринов добави, че Движение за права и свободи маневрират и договарят с всички и ще работят съгласно събитията. Равнището на българската политическа аритметика е ниско, тъй като сметките са едностранни, къси и лимитирани, заключи политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР