Парламентарната земеделска комисия ще заседава извънредно , за да разгледа

...
Парламентарната земеделска комисия ще заседава извънредно , за да разгледа
Коментари Харесай

Земеделската комисия в НС разглежда спорния проектозакон за горивата

Парламентарната земеделска комисия ще заседава изключително, с цел да прегледа противоречивия проектозакон за горивата, поради който фермерите приготвят митинг през идната седмица. Проектозаконът сплоти другояче разединения аграрни отрасъл, който изиска да бъде изключен от обсега му и заплаши с блокади на пътищата. Според фермерите, документът е лобистки и слага неизпълними условия, които ще доведат до банкрути и посиняване на бранша.

Преди дни Икономическата комисия отхвърли проектозакона, а аргументът на вносителите за битка с контрабандата на гориво не срещна поддръжка нито от земеделския, нито от финансовия министър. Скандалът стигна до премиера Борисов, който през вчерашния ден се срещна с вносителите на законопроекта и с протестиращите и изиска до понеделник да бъдат импортирани промени в документа.

По информация на Хоризонт, на последвалата среща в четвъртък следобяд земеделците и създателите на закона не са постигнали единодушие. Въпреки че в началото не беше планувано Земеделската комисия да преглежда законопроекта, членовете ѝизвънредно ще се произнесат по него през днешния ден. Според предварителните настройки, Комисията няма да поддържа плана за новините Веселина Миланова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР