Парламентарната правна комисия прие на първо четене предложенията за изменения

...
Парламентарната правна комисия прие на първо четене предложенията за изменения
Коментари Харесай

Правната комисия прие придобито чрез престъпна дейност имущество да се отнема в полза на държавата

Парламентарната правна комисия одобри на първо четене предложенията за промени в Наказателния кодекс, импортирани от Министерски съвет, които плануват опция за лишаване в интерес на страната на директна и непряка полза, добита посредством незаконна активност, в случай че не предстои на връщане или възобновяване.

„ За “ измененията гласоподаваха 11 депутати, а четирима се въздържаха.

В случаите, когато облагата липсва или е отчуждена, да се присъжда нейната равноценност. Ще се дефинират понятията директна и непряка полза. Привличането на разположение като обвинен за закононарушение по Закона за противопоставяния на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество е планувано като съображение за започване на инспекция.

Когато са събрани задоволително данни, че имуществото е нелегално добито, Антикорупционният орган внася в съда искане за поръчителство на предстоящ иск за лишаване на имуществото. Министерски съвет предлага иззетото имущество да се ръководи от КПКОНПИ. Предвижда се приготовлението за кражба на МПС да бъде независимо закононарушение и да се санкционира.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР