Парламентарната комисията, разследваща полицейското насилие по време на протестите за

...
Парламентарната комисията, разследваща полицейското насилие по време на протестите за
Коментари Харесай

Ужасяващи кадри! Ето какво се случи на 10 юли 2020 г. |

Парламентарната комисията, проверяваща полицейското принуждение по време на митингите за оставка на някогашния министър председател Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев най-сетне получи видеата от охранителните камери под колоните пред Министерски съвет в нощта на 10 юли 2020 година

Това бе вторият ден от трансформиралите се в всеобщи демонстрации, траяли повече от три месеца. На тази дата спокойно протестиращи жители безусловно бяха отвличани от служителите на реда и завлечени зад дебелите колони на държавната постройка. Още същата нощ се появиха Но тези видеа бяха снимани отдалеко и на тях не се виждаше какво се случва със арестуваните зад прикритието на бетонните стълбове. До момента от НСО настойчиво отхвърляше да покаже записите от охранителните камери. 

Разпространените през днешния ден записи обаче изрично демонстрират закононарушение, осъществено от чиновници на Министерство на вътрешните работи.



Ето какво се вижда на видеото с дълготрайност 18 минути и 16 секунди, публикувано до медиите от комисията " Хаджигенов " в Народното събрание:

Особено ужасяващи са първите минути на записа. Ако сте със слаби нерви и не понасяте зверства, МОЛЯ, НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ!

В първите секунди на записа се вижда по какъв начин група от служители на реда, която за няколко секунди от трима стават осем, влачи по земята юноша. Това се случва в 22,44 часа. Още преди да стигнат до колоните на Министерски съвет униформените раздират тениската му и я хвърлят встрани следват няколко удара и ритник. 



22 секунда от видеото - След като момчето е замъкнато на скришното място следва необикновено нечовечен побой. Веднага откакто младежът е зад колоните на Министерски съвет към него застават четирима служители на реда, които стартират по едно и също време да го бият. Трима от тях го ритат с крайници по цялото тяло, а четвъртият го постанова с полицейска палка. 



26 секунда - Полицаите не престават зверските изтезания над протестиращия, а сътрудниците им извличат и втори юноша зад същата колона. 10 униформени бият по едно и също време двете момчета. Ударите са с плесници, юмруци, ритници и палка. Нито едно от момчетата не оказва опозиция. Опитват се единствено да се предпазят от ударите - безрезултатно!

34 секунда - В побоя се включва и дългокоса руса полицайка. Рита няколко пъти в слабините първото измъкнато от митинга момче. След нея същото прави, само че със свиреп шутове наедрял еднообразен. Побоят продължава.

41 секунда - Младежът подвига краката си нагоре в опит да се защищити от ударите на палката. Следват ритници по задника и в бъбреците. Полицаят с палката продължава да го постанова с палката по краката.

50 секунда - Полицаи избутват още един протестиращ юноша. И това момче не се съпротивлява, само че още преди да стигне до колоните, един от униформените го удря грубо с пестник в бъбреците. Първите двама, унищожени от пердах младежи, едвам се движат. Въпреки това служителите на реда ги напръскват със спрей, белезници не са им поставени.

53 секунда - Третото момче е свалено по очи на земята. Осем служители на реда го ритат и удрят с юмруци още преди да са го замъкнали зад колоните.

 1,35 минута - Първото момче извлечено под колоните получава още ритници. Полицаите го обръщат по стомах. Един еднообразен стъпва с два крайници от горната страна му.

 2,06 минута - И трите момчета, които съвсем не могат да се движат от побоя, са хвърлени като торба с картофи зад една от колоните на Министерски съвет. Слагат ги един върху различен по очи. В това време служителите на реда не престават да измъкват набелязани жертви от митинга против Борисов и Гешев.

2,41 минута - Униформените водят още двама протестиращи - момиче с черен чеп и бял топ и момче. Момичето е изправено, водят го двама служители на реда, единият го е стиснал за гушата. Младежът го влачат по земята. Под колоните и те отнасят удари, само че по-малко. Под колоните на всички са поставени белезници. Гръдта на момичето е разголена. Не се вижда дали това е умишлено безчинство или резултат от блъскането й.

4,16 минута - Полицаите очевидно са се уморили към този момент да удрят и ритат. Някои се опират на колената си, с цел да си починат.

През идващите минути униформените почиват към натръшканите по очи протестиращи. 

10,12 минута - Доведени са още двама младежи. И те са проснати по очи. Сложени са им белезници зад тила.



10,25 минута - На един от служителите на реда не му харесва, че едно от момчетата е проснато по-встрани. Хваща го за тениската и панталона, подвига го във въздуха и го хвърля... Като торба с отпадък върху другите младежи!

10,55 минута - Един от служителите на реда опитва прекомерно уродлива свалка с задържаното момиче, чиито ръце са вързани зад тила. Гали я по главата. Говорят си дълго. Само на момичето с много впечатляваща осанка, е разрешено да е седнала, а не по очи на земята.

 15,05 - Пристига полицейска кола, в която първо качват момичето. 



 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР