Парламентарната комисия по здравеопазване изслуша единствения кандидат за подуправител на

...
Парламентарната комисия по здравеопазване изслуша единствения кандидат за подуправител на
Коментари Харесай

Здравната комисия предлага проф. Мавров за подуправител на НЗОК

Парламентарната комисия по опазване на здравето изслуша единствения претендент за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров. На база чуването комисията предлага план на решение за избор на проф. Мавров на подуправител на НЗОК. Кандидатурата на проф. Мавров е издигната от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
 
Проф. Мавров има над 10 години опит в системата на опазването на здравето и в региона на ръководството на опазването на здравето, в ръководството на НЗОК като ръководител на Надзорния съвет на институцията, в ръководството на болница " Св. Георги " – Пловдив като заместник-директор по административните и икономическите въпроси, бил е и шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето, се показва в претекстовете за издигане на кандидатурата.
 
Завършил е висшето си обучение със степен " Магистър " по право в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " през 2000 година Има магистърска степен по финанси от Стопанска академия " Д. А. Ценов " – Свищов, и магистърска степен по здравен мениджмънт в Медицински университет – Пловдив. През 2016 година пази дисертационен труд за научна степен " Доктор по право ". През 2023 година придобива научно звание " Професор " в направление право в Медицински университет – София. Проф. Мавров е бил и шеф на политическия кабинет на министъра на опазването на здравето.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР