Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно

...
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе съвместно
Коментари Харесай

Български и турски депутати обсъдоха мигрантския натиск и обстановката на границата

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред организира взаимно съвещание с Комисията по вътрешни работи на Великото национално заседание на Турция.

 На нея беше разисквана настоящата конюнктура на държавната граница с Република Турция, бежанския поток и съдействието сред двете страни. Турските посетители са у нас по покана на Хамид Хамид, ръководител на отрасловата комисия в Народно събрание. 
 Парламентарна делегация
Делегацията от Великото национално заседание на Турция се състои от 26 депутати от цялата страна.
 Парламентарна делегация1
В срещата участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова-Бийчър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и заместник-председателят на ДАНС Румен Георгиев.
 Парламентарна делегация4
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Хамид Хамид приветства гостите от Турция и показа българските народните представители, които вземат участие в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. 
 Парламентарна делегация5
„ През последната година има изменение на мигрантския напън ”, заяви Хамид Хамид и подчертава на нуждата от ранно идентифициране на трафикантите на мигранти и проведените групи за трафик. 
 Парламентарна делегация12
Той изрази вяра турските народни представители да предадат на Народното събрание терзанието на българските власти от мигрантския напън и от „ възходящия трафик на хора “. По думите му инцидентната бежанска вълна е минала в друга фаза и към този момент идват единствено проведени от трафиканти бежанци. Той добави, че информации на службите демонстрират, че това са стопански мигранти, а не хора, бягащи от войната.
 Парламентарна делегация10
Хамид изрази убеденост, че турските управляващи ще усилят наличието на полиция по границата и с общи старания сред двете страни мигрантският напън ще бъде овладян.
 Парламентарна делегация7
„ Ние желаеме да забележим Турция член на Европейския съюз “, уточни Хамид, като добави обаче, че сега границата на Европейски Съюз е тази сред България и Турция и би трябвало да се охранява.
 Парламентарна делегация6
„ Посвещаваме това посещаване на другарството сред двете страни и съдействието сред двете страни. Тук сме с 26 депутати от нашия парламент, които съставляват цяла Турция ”, съобщи ръководителят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално заседание на Турция Джелалетин Гювенч. 

„ Искаме да изразим задоволството си, че сме във вашия парламент. Благодарим за поканата. За нас България е съюзническа страна и дейностите, които ще развиваме и съдействието на нашите комисии ще развие връзките и стопанската система сред двете страни “, добави той той.

Гювенч изясни, че след Covid-кризата България и Турция възобновяват интензивните контакти между тях. 

„ Става дума за към 7 млн. $ икономическо сътрудничество между двете страни, което желаеме да продължи да се развива “, сподели Гювенч. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР