Парламентарната комисия по транспорт и съобщения подкрепи на първо гласуване

...
Парламентарната комисия по транспорт и съобщения подкрепи на първо гласуване
Коментари Харесай

Комисията по транспорт и съобщения подкрепи три законопроекта за промени на Наказателния кодекс

Парламентарната комисия по превоз и известия поддържа на първо гласоподаване три законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. 

Първото предложение, импортирано от Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС) и група народни представители, планува две групи промени. Първата е обвързвана с криминализиране отхвърли от инспекция за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози. Втората група промени цели унищожаване на контролния ваучър към свидетелството за ръководство, гласят претекстовете към законопроекта.

Вторият, подсилен законопроект, е импортиран от Костадин Костадинов („ Възраждане “) и група народни представители. Според вносителите законодателна смяна ще разреши по-тежка наказуемост за действия, осъществени посредством ръководство на МПС с навлизането му на други площи , намиращи се отвън пътното платно, на които се намират пешеходци — като тротоари, спирки на публичния превоз и други, защото тези съответни закононарушения са с извънредно висока степен на социална заплаха.

Законопроектът, импортиран от Корнелия Нинова („ Българска социалистическа партия за България “) и група народни представители, планува нарастване на наказванията, като по този метод прокуратурата ще има опция да употребява по-широк инструментариум , очакван в Наказателно-процесуалния кодекс, а съдът ще постанова ефикасни санкции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР