Парламентарната комисия по енергетика не прие промени в Закона за

...
Парламентарната комисия по енергетика не прие промени в Закона за
Коментари Харесай

Комисията по енергетика не прие отмяна на дерогацията на „Лукойл

Парламентарната комисия по енергетика не одобри промени в Закона за надзор при използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Руската федерация, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Законопроектът беше подсилен от петима депутати, четирима се оповестиха срещу, петима се въздържаха.

В законопроекта се показва, че рафинерията на „ Лукойл " в Бургас заобикаля възбраната на Европейски Съюз за търговия в страни членки с артикули, създадени от съветски нефт. Внесеният от депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев законопроект има за цел да реализира синхронизиране с европейското законодателство, защото с дерогацията България де факто заобикаля европейските наказания против РФ. Целта на глобите е да лимитират приходите на РФ от петрол, а оттова и опцията да водят военни дейности. в законодателната самодейност се показва още, че с издействаната дерогация от държавното управление на Кирил Петков рафинерията на „ Лукойл " в Бургас преработва на ниска цена съветски нефт и продава горивата на високи цени, като по този метод наваксва изгубените доходи от цените на съветския нефт „ Уралс ".

Анализът на разноските и приходите по авансово оценка на взаимоотношение демонстрира, че с получената дерогация се нарушава и конкурентоспособността в района, защото страните, прилежащи на България, не преработват съветски нефт и създаваните горива са с по-висока себестойност. Но макар това не се чака повишаване на цените на горивата, защото „ Лукойл " продава горивата на цени по отношение на цените в района към България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР