Парламентарната Комисия по бюджет и финанси разшири кръга на стоките

...
Парламентарната Комисия по бюджет и финанси разшири кръга на стоките
Коментари Харесай

Бюджетната комисия реши: 9% ДДС за вино, бира, фитнеси и туроператори

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси разшири кръга на стоките и услугите, облагани с по-ниска ставка от 9%, съобщи БГНЕС. Така с по-ниския налог ще бъдат виното, бирата, туристическите оператори и екскурзиите със инцидентен транспорт. В последния миг към тази група бяха добавени фитнесите и спортните уреди, измежду които басейни, стадиони и други.
Мярката е по предложение на „ Обединени патриоти”, а на Коалиционен съвет при започване на седмицата получи поддръжката и на ГЕРБ. Тя има за цел превъзмогване на отрицателните стопански последствия от COVID-кризата, както и подкрепяне на туристическия отрасъл, който бе измежду най-засегнатите по време на изключителното състояние.
„ Това още един път демонстрира, че пробив в единната ставка постоянно води само до разширение на типовете услуги под натиска и настояването на съответните бизнеси, което е напълно обикновено “, съобщи след съвещанието ръководителят на комисията Менда Стоянов, която нееднократно е изразявала персоналната си позиция срещу диференцираната Данък добавена стойност ставка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР