Парламентарната история познава политически компромиси в името на България. Това,

...
Парламентарната история познава политически компромиси в името на България. Това,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ родиха еднорък и двуглав Франкенщайн

Парламентарната история познава политически взаимни отстъпки в името на България. Това, което се гласоподава през днешния ден обаче, не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две подмолни кохорти в името на личното им оцеляване. Паралелната страна се прегрупира, с цел да възкръсне и да продължи да ръководи. Това прегрупиране в последните дни минава безусловно през трупове. Този коментар от парламентарната естрада направи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди гласуването на кабинета „ Денков-Габриел ”.
„ Всичко това е завито в целофан и се сервира на хората като евроатлантическо държавно управление. Кой ви е споделил, уважаеми Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България и Съюз на демократичните сили, че корупцията, кражбите, замитането на следи, завладяването на постове в страната, изтъквам, подписано с кръв, замяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правораздаването, криейки се зад имунитети са европейски полезности? Вашият евроатлантизъм се свежда до смирение и гърчене на тил пред мощните, войната в Украйна, джендър идеологията и дотук ”, добави тя.
Според Нинова това, което са родили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е „ еднорък и двуглав Франкенщайн ”. „ Днес би трябвало най-малко двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка. Както декларирате, тъй като си нямате доверие между тях, ще си сменяте главите на ротационен принцип, с цел да сте сигурни, че тялото ще продължи да живее. Докато сглобявахте този Франкенщайн, дума не обелихте за народа ”, е мнението ѝ.
„ ПП-ДБ застанаха под юмрука на президента, основани от президента, което не е негова работа, с цел да съборят модела „ ГЕРБ ”. Днес пазят имунитета на Бойко Борисов и го дефинират като маркетингов зложелател, само че не същински. Ей това е двуличие, боязън, задкулисие, възобновяване на паралелната страна, пералнята на страха и на престъпността. Ние няма да подкрепим такава коалиция, този клуб по персонални ползи, обединението на имунитетите и войната ”, разгласи изрично Нинова.
Според Нинова президентът Радев се е позиционирал като съпротива на кабинета „ Денков-Габриел ”. „ Той сътвори Политическа партия, с цел да ги прати против Борисов. Когато направихме държавно управление с Политическа партия го смъкна, употребявайки Борисов, „ Възраждане ” и други сътрудници. И през днешния ден се декларира като нова опция. На какво? Разправиите и задкулисието дават причини на бащата на хаоса в страната ”, счита водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР