Парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ не вярва, че това е истинският

...
Парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ не вярва, че това е истинският
Коментари Харесай

Мицкоски: Готови сме да предоговорим част от договора с България, когато спечелим изборите

" Парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ не има вяра, че това е същинският път към еврочленството. Ако променим конституцията, дали това значи, че (Република Северна) Македония влиза в Европейски Съюз?  Или, че ще има явен период, година, в която ще станем член на Европейски Съюз? Народът не има вяра към този момент в обещания. Ако променим конституцията, след 3-4 години нещо друго ще бъде сложено на масата като проблем. И нямаме желание да се поместим и на милиметър от позицията си ", сподели в изявление за телевизия " Слънце " водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в отговор на въпроса дали депутати от ВМРО-ДПМНЕ биха подкрепили смяната в главния закон на страната, с цел да бъдат вписани в него българите в Северна Македония.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 705
По думите му, в случай че ВМРО-ДПМНЕ, което от дълго време упорства за предварителни избори, завоюва изборите, партията е готова да предоговори  договора с България.

" Ако прекратим този контракт, какво ще спечелим от това? Нямаме проблем с частта от контракта, където написа да строим железопътна линия, автомагистрали, да развиваме туризма, само че сме подготвени да предоговорим онази част, която е обидна и я усещаме като асимилаторска ", сподели Мицкоски. 

Според него " същността на българите не е да бъде изграждана инфраструктура, а да приватизират македонизма, да го свържат с българската еднаквост и да кажат, че македонизмът е част от българската еднаквост, а тези хора, които в този момент живеят на тези 25 000 квадратни километра, са едни нови северномакедонци, които са се появили вследствие на някакво политическо съглашение ", разви тезата си Мицкоски.  

По думите му неговият персонален Рубикон във връзка с българските претенции от дълго време е преминат, само че във връзка с държавния Рубикон би трябвало да има повече еластичност, тъй като Република Северна Македония " не е отвън по-голямата система, наречена Европа и интернационална общественост ". 

Мицкоски напомни, че е призовал за митинги също при откриването на клуб " Иван Михайлов " в Битоля и на клуб " Цар Борис Трети " в Охрид, само че изрази удивление, че " никой от интернационалната общественост не се разгласи против това, че се промотират фашисти ". Проблемът е систематичен, в държавното управление, сподели той и повтори тезата си, че би трябвало да има предварителни избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР