Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание

...
Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание
Коментари Харесай

НОМИНАЦИЯ: ПП/ДБ предлага собствен кандидат за управител на НЗОК

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Боянов Михайлов за шеф на НЗОК.

В претекстовете се акцентира, че Михайлов има нужните качества да бъде сполучлив шеф на НЗОК, както и да работи в полза на здравноосигурените жители на Република България, и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето.

Станимир Боянов Михайлов е приключил висше обучение с просветителна степен „ Магистър” и с приета подготовка „ Икономист”. Има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година е началник на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия. Той е член и съучредител на Българо-Португалската комерсиална Камара. Михайлов има опит и в областта на здравното обезпечаване.

От февруари 2022 е ръководител на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД, като самостоятелен член и до сегашния миг. Работи интензивно за развиване на активността на болничното заведение, възстановяване на финансовото ѝ положение и привличането на висши медицински фрагменти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР