Парламентарната група на ГЕРБ спази обещанието си и заръката на

...
Парламентарната група на ГЕРБ спази обещанието си и заръката на
Коментари Харесай

ГЕРБ спази заръката на Борисов и внесе поправките за еврофинансирането на магистратски организации

Парламентарната група на ГЕРБ съблюдава обещанието си и заръката на премиера Бойко Борисов и внесе промени в Закона за правосъдната власт, които позволяват съсловните организации на магистратите да получават финансиране по европейски стратегии и от страни от Европейското икономическо пространство.

Текстовете са импортирани преди второто четене и смекчават първичното предложение за цялостна възбрана за финансиране от чужбина.

От плана, подписан от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов, се вижда, че възбраната за финансиране ще важи за всички останали страни, в това число Съединени американски щати. Мнозинството от организациите на магистрати работят по планове финансирани от американски стратегии.

При внасянето на измененията при започване на юли от фондация " Америка за България " оповестиха, че с тези оферти страната отстъпва от евроатлантическите полезности, които твърди, че е приела. Срещу измененията се оповестиха и множеството организации на магистрати.

Текстът на импортираните оферти гласи: " Организациите могат да са получатели на средства по стратегии и фондове на Европейския съюз, както и на средства по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм ".

Най-вероятно планът ще бъде гласуван тази седмица на второ четене в пленарната зала. При последното разискване на тематиката в правната комисия от думите на депутати се разбра, че се бърза тези промени да бъдат признати преди лятната почивка. В тях е очакван още членовете на Висшия правосъден съвет да могат да се върнат след края на мандата, който изтича през октомври, на по-добри позиции в правосъдната система. На последното си съвещание Висш съдебен съвет не съумя да вземе мнение по измененията, защото за следващ път болшинството напусна залата и провали съвещанието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР