Парламентарната група на ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради две

...
Парламентарната група на ГЕРБ ще сезира Конституционния съд заради две
Коментари Харесай

ГЕРБ: Избирането на КЕВР и преместването на ББР към министерството на Лорер са противоконституционни

Парламентарната група на ГЕРБ ще сезира Конституционния съд поради две доста тежки неточности на държавното управление. Това сподели във Варна депутатът от крайморския град Бранимир Балачев, който показа позицията на партията дружно с сътрудниците си Павел Христов и Славена Точева, написа.

Според Балачев едната от тематиките, за които ще бъде сезиран Конституционен съд е избирането на КЕВР. По думите му противоконституционно решение е и това за преместването на Банката за развиване към Министерството на нововъведенията и растежа. Балачев добави, че в парламентарната група на ГЕРБ към този момент е събрана подписка за сезирането на Конституционен съд, което ще се случи най-вероятно през идната седмица.

" В преодоляването на рецесията, породена от войната в Украйна и идването на бежанци у нас, страната има извънредно едва наличие ", уточни Павел Христов.

Според него въобще липсват Държавната организация за бежанците и здравните управляващи. Балачев добави, че никой не е наясно в действителност какъв брой души влизат в страната и с каква цел, в случай, че има законов правилник кой при какви условия може да идва и да пътува из България.

" Във Варна, която пое най-голямата тежест от посрещането на бежанците, нещата се оправиха бързо посредством не на страната, а на общината, общинския съвет и самоорганизиралите се жители ",добави още Христов.

Депутатите регистрираха още, че в новия държавен бюджет „ посредством “ на ръководещите партии Варна ще има три милиона лв. за финансови разноски за тази година. Сумата за района е 12 милиона лв..
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР