Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за
Коментари Харесай

ГЕРБ искат промените в Конституцията да са одобрени от тях, ПП-ДБ и ДПС

" Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ясно е заявила готовността си за присъединяване в общ план за смяна на Конституцията, дружно с ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Консултациите сред политическите сили започнаха при образуването на 49-ото Народно заседание и разумно ще завършат с общ план за изменение на главния закон. " Това се споделя в позиция на ГЕРБ-СДС до медиите.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС взе участие в общите законодателни начинания и подсигурява 69 гласа за нужното болшинство за приемането на измененията в българската Конституция, които са получили утвърждението на трите парламентарни групи ", споделя се още в позицията на ГЕРБ-СДС.

По-рано през днешния ден ПП-ДБ показаха своите оферти за промени в Конституцията. Това включва делене на Военновъздушни сили на две колегии - прокурорска и съдийска. Ограничаване на пълномощията на основния прокурор, право на конституционна тъжба за жителите, нов механизъм за избор на регулаторите, мандатност на правосъдната власт - стеснен брой мандати за кметовете. Други значими текстове са 24 май да стане народен празник на България и отпадане на служебните кабинети.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР