Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе официално в Народното събрание проекторешение

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе официално в Народното събрание проекторешение
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС предлагат компенсации за общини, църкви, болници и училища заради тока

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе публично в Народното събрание проекторешение за оказване на държавна помощ на общини, църкви, лечебни заведения и училища заради високите цени на електрическата енергия, заяви БНР.

С проекторешението се задължават министрите на финансите и на енергетиката да изготвят обезщетителен механизъм в цялостен размер за тези категории крайни клиенти, които са със статут на небитови консуматори.

В претекстовете си от ГЕРБ-СДС показват, че повече от 50 са към този момент общините, които са принудени да гасят уличното осветяване, нарушава се превозът в редица обитаеми места. Същевременно лечебните заведения и културните институции изнемогват, а религиозните храмове са пред заплаха да затворят порти, тъй като не могат да си платят сметките за ток.

Рилският манастир беше заставен да вкара режим на тока, откакто светата обител получи фактура от 28 000 лв. за разхода на електрическа енергия за декември.

По-рано депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков съобщи, че е импортирано предложение в изменение на Закона за енергетиката, съгласно което всички молитвени домове, храмове и манастири без значение от това каква вяра изповядват, да бъдат приравнени с битовите консуматори. Мнозинството обаче го отхвърли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР