Парламентарната група на ДПС ще настояват за създаване на анкетна

...
Парламентарната група на ДПС ще настояват за създаване на анкетна
Коментари Харесай

ДПС искат анкетна комисия да провери как 114 издирвани от Интерпол са получили българско гражданство

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще упорстват за основаване на анкетна комисия, която да проверява по какъв начин 114 души, търсени от Интерпол, са получили българско поданство.

Това разгласи зам.-председателят на партията Йордан Цонев пред публицисти в Народното събрание.

За случая с търсените лица, получили българско поданство, описа в свое разследване Валя Ахчиева, което беше излъчено в ефира на Българска национална телевизия през февруари месец 2017 година Тогава новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова разгласи, че няма да подписва укази за придобиване на българско поданство от непознати жители, до момента в който специфична комисия от специалисти не удостовери истинността на показаните документи за български генезис на молителите.

Същото следствие бе показано в сряда тази седмица като настояща вест в уеб страницата " Епицентър ".

Смятаме, че тематиката има доста необятно публично значение. Също за стратегическата цел, която сме си сложили като страна, да влезем Шенген, уточни Йордан Цонев.

Той сподели още, че в следствието се приказва за забъркани минимум един министър и един вицепремиер от националистическите партии.

Българският парламент би трябвало да се опита да почисти това леке, което е лепнато на нашата страна, добави Цонев.

Той посочи, че правилникът изисква минимум 48 депутати да изискат такава комисия, по тази причина ДПС ще търси поддръжка на първо време от Българска социалистическа партия, а след това, в случай че се постанова, от ГЕРБ.

Волен Сидеров разяснява настояването на Движение за права и свободи, като съобщи, че в случай че някой е подкупен, би трябвало да си понесе отговорността. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР