Парламентарната група на БСП настоя за изслушване на главния прокурор

...
Парламентарната група на БСП настоя за изслушване на главния прокурор
Коментари Харесай

БСП иска Гешев да бъде изслушан в парламента, а Пеевски да коментира слуховете за себе си

Парламентарната група на Българска социалистическа партия настоя за чуване на основния прокурор Иван Гешев, както и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да отиде на работа в Народното събрание. Социалистите желаят Пеевски да даде уточнения за изказванията от последните дни, че ръководи правосъдната система и назначава министри. Искането беше отправено от депутата от левицата Антон Кутев.

"Ще употребявам опцията да ви зачета глава 10, член 113 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, която гласи, че Народното събрание и определените от него комисии могат да правят чувания по въпроси, засягащи държавни и публични ползи. На съображение на това аз упорствам да се направи, да се провежда от ръководителя на Народното събрание чуване по въпроси, засягащи държавни и публични ползи и по-конкретно по въпроса какви са пълномощията на прокуратурата. Дали в дейностите на прокуратурата има неща, които надвишават действителните конституционни и законови пълномощия, с което да стартираме един публичен диалог за това дали има потребност от законови промени, има ли потребност от конституционни промени. Няма кой различен да направи това, с изключение на Народното събрание ", сподели Кутев от парламентарната естрада.

"Цялата страна се тресе. Хората са на открито с изключение на поради държавното управление и поради Гешев. Ние би трябвало да обсъдим тези неща и да имаме мнение ", добави социалистът.

Кутев настоя да бъде поканен Делян Пеевски да пристигна на работа, защото всекидневно се появявали клюки по негов адрес - че назначавал министри и хора на основни постове, управлявал правосъдната система.

"Хайде да вземе да пристигна на работа, поканете го категорично, с цел да вземем да разберем какво ръководи и какво не. Убеден съм, че в тези клюки има доста правилно. Може да ме опровергае ", уточни депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР