Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемане на Бюджет

...
Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемане на Бюджет
Коментари Харесай

БСП сезира Конституционния съд за процедурата по приемане на Бюджет 2018

Парламентарната група на Българска социалистическа партия дава процедурата по приемане на Бюджет 2018 година на Конституционния съд, съобщи на брифинг депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев.

След като ГЕРБ и Обединените патриоти скриха дебата по разискване на бюджет 2018 година от българските жители и след случилото се нощес, ПГ на Българска социалистическа партия дава процедурата по приемане на бюджет 2018 година на Конституционния съд, сподели Бойчев, представен от " Дарик ".

„ Правим това с ясното схващане да се противопоставим на следващия опит за неглижиране на Народно събрание. Това се трансформира в политика от страна на ГЕРБ “, добави националният представител от опозицията.

„ Властта в България произтича от народа, а оттова от Народното събрание. Не може министър Горанов да постанова волята си на Народното събрание. Българска социалистическа партия изрично ще се опълчи на наклонността от страна на ГЕРБ непрестанно да обезличава Народното събрание “, уточни той. „ Предложението на Васил Антонов беше признато, само че в последна сметка с окончателното гласоподаване, то не се съдържа в бюджета “, изясни депутатът.

Народният представител Васил Антонов от Българска социалистическа партия, чието предложение за разпределяне на 1,13 млн. лв. за храма „ Александър Невски “ и Зографския манастир първо беше признато, а след това отхвърлено при гласуването на бюджета през вчерашния ден, разяснява: „ Успешен е опитът Народно събрание да бъде превърнато в влажен щемпел към министъра на финансите “. „ Чл.6 с предлагането ми е настоящ и това е повода, заради която ще дадем процедурата на Конституционния съд “, съобщи той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР