Парламентарната група ГЕРБ – СДС предлага правителството да се включи

...
Парламентарната група ГЕРБ – СДС предлага правителството да се включи
Коментари Харесай

ПГ на ГЕРБ –СДС предлага правителството да се включи в общите усилия и да предостави военна помощ на Украйна

Парламентарната група ГЕРБ – Съюз на демократичните сили предлага държавното управление да се включи в общите старания и да даде военнотехническа помощ на Украйна. За това настоя в декларация от името на ПГ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили националният представител Даниел Митов. Той съобщи, че предлагането е част от план на решение, което от ПГ ГЕРБ-СДС оферират на вниманието на Народното събрание.

„ Предлагам ви да подкрепите този план на решение, тъй като срамът ще е за вас. Последиците от бездействието ви ще тежат на бъдещите генерации “, настоя Митов. 

В началото на декларацията се показва, че на 24 февруари Руската федерация е нападнала суверенната и демократична Украйна, с което е почнала непровокирана война на територията на суверенна Европа. 

„ Отбранявайки личната си територия и самостоятелност, Украйна пази освен себе си, само че и свободата и демокрацията на всички нас “, се показва в текста. В него се акцентира, че правото на самоотбрана е пиедестал на интернационалното право. „ Подпомагането на жертвата по никакъв метод не значи замесване в спора и неговата ескалация “, уточни Митов, след което попита реторично - в случай че видите някой човек на улицата да бъде грабен и насилван, какво ще извършите? Няма да помогнете, с цел да не ескалира спорът, и ще подминете, обръщайки глава на другата страна? Това прави българското държавно управление сега, уточни депутатът. 

В текста се регистрира, че в този момент 28 от 30 страни в НАТО, без България и Унгария, подкрепят с военнотехническа помощ Украйна. Нито една от тези страни не е станала част от спора и не е въвлечена във военни дейности, сподели Митов, след което даде за образец Република Турция, непрекъснато снабдявала Украйна с военна помощ. 

За страдание българското държавно управление се е снишило, даже търси индулгенция в Народното събрание, без значение, че останалите държавни управления дават военна и техническа помощ, без решение на Народното събрание, добави Митов. Сега предлагаме план на решение на Народното събрание, с което да дадем мандат на държавното управление да даде военна и техническа помощ на Украйна, сподели той.

Не одобряваме изказванието на премиера, че няма с какво да подпомогнем Украйна, добави Митов. По думите му България може да даде редица въоръжения – като портативни зенитно-ракетни комплекси, противотанкови гранатомети, миномети, автомати и задоволително количество муниции. Това са средства, от които българската войска има в остатък и няма да се отрази на бойните ни качества, посочи депутатът. 

Време е да подплатим декларациите си с същински дейности и да подпомогнем Украйна в напъните й да се отбрани. Тя пази и всички нас, молят в декларацията от ГЕРБ-СДС. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР